torstai 14. toukokuuta 2015

Dubai day 2

Mulla ei tällä hetkellä ois yhtään motivaatiota tähänkään, mutta koska huomenna odottaa taas uusi matka niin pakko edes yrittää saada tämäkin matka nyt pois alta!

Joo elikkä toinen päivä Dubaissa aloitettiin aamupalalla ja sen jälkeen suunnattiin moskeijaan. Koska suutuin taksikuskille joka nauroi ideallemme, totesin että kyllä me sinne voidaan kävelläkin, jos asiakkaat eivät kelpaa. Meidän hotellilta näki tuonne kyseiselle moskeijalle, joten matka ei oikeasti ollut niin kauhean pitkä. 








Jumeirah moskeija oli tosiaan ainut myös turisteille avoinna oleva moskeija. Kierrokselle osallistuminen maksoi 25 dirhamia (noin 5€) per henkilö eli hinta ei tosiaan ollut paha.




Se viisi euroa tosiaan kannattaa maksaa, sillä sen about tunnin aikana mitä tuolla vietettiin sai tietää niin paljon uusia asioita arabialaisesta kulttuurista ja islamin uskosta. Saatiin selville senkin, minkä takia miehet pukeutuvat valkoiseen ja naiset mustaan ja minkä takia osa naisista peittää hiuksien lisäksi myös kasvosta kokonaan.






Olen aina ollut sitä mieltä että tuo "kaapu" on varmaan tosi epämielittyvä päällä, mutta se oli oikeasti todella mukava! "Jouduin" laittamaan tosiaan sellaisen päälle kun mekkoni oli liian lyhyt, mutta se ei loppjen lopuksi edes haitannut. Tulin ainoastaan siihen tulokseen, että kuinka helppoa olisi vetäistä tuollainen kaapu vain päälle joka aamu. Siinä olisi monet vaatekriisit vältetty! Lisäksi tuo oli todella viileä.




Moskeijalta sitten napattiin taksi ja suunnattiin Mall of Emiratesille. Oltiin edellisenä päivänä hengattu Dubai Mallilla, joten päätettiin käydä katsomassa millainen tuo toinen suuri ostoskeskus oikein on.




Jotenkaan tuo ei kuitenkaan tuntunut meidän paikalta. Taidettiin käydä vessassa ja syömässä Frozen Yoghurtit joiden jälkeen päätettiin lähteä takaisin Dubai Mallille. Löydettiin tuolta vihdoin ja viimein se edellispäivänä hartaasti metsästämämme metro! Siis ette voi ymmärtää kuinka vaikeaa yhden metropysäkin löytäminen voi olla.





Metroissa oli erilliset vaunut miehille ja naisille. Joku voisi nähdä tälläisen "erottelun" ahdistavana, mutta mielestäni se oli jopa mukavaa. Alettiin saman tien haaveilla samanlaisesta järjestylyistä Suomessa. Eipä tulisi kukaan enään ahdistelemaan busseissa!



Kävelymatka tuolta metroasemalta Dubai Mallille oli pitkä. Oikeasti pitkä, vaikka sen saikin tehtyä ilmastoitua tunnellia pitkin. Viimeisien päivien aikana tuota väliä tuli käveltyä suhteellisen paljon, kun vihdoin ja viimein keksittiin mistä sinne metroon pääsee. Näkymät ikkunoista ulos olivat aika pitkälti juuri tuollaisia kuin yläpuolella olevat kuvat osoittavat. Rakennustyömaata rakennustyömaan perään.


Päädyttiin tuonne samaan vanhaan paikkaan "picnicille". Siinä sitä sitten vain istuttiin ja ihailtiin maisemia kaikessa rauhassa auringon paistaessa. Lämpötila taisi tuonakin päivänä olla sellaset mukava +36 että kylmä ei ainakaan tullut. Päinvastoin.








Päätettiin mennä katsastamaan tuossa vastarannalla oleva soukki, kun oltiin sellainen edellisenä päivänä huomattu, mutta ei oltu sinne jaksettu mennä. Pakko myöntää että pieni pettymys kyllä iski kun sisälle päästiin. Olihan siellä hienoa, mutta ei taaskaan oikeastaan mitään meille. Ei missään vaihessa matkaa onnistuttu löytämään sellaista kunnon soukkia missä olisi myyty mausteita ja kaikkea paikallista. Noh, ehkä ensi kerralla sitten ;)



Maisemat Starbucksin terassilta ainakin olivat hienot.








Hengailtiin ulkona vielä sen aikaa, että nähtiin suihkulähde-esitys. Odotettiin siltä aika paljon koska oltiin Vegasissa nähty Bellagion suihkulähteet ja täällä oli ollut sama suunnittelija.






Eipä me loppujen lopuksi niin kauheasti sitten mitään nähty kun kaikki ihmiset kerääntyivät tuohon eteen. Ei se kuitenkaan niin mahtava ollut kuin Vegasissa. Tällä kertaan kuitenkin kuultiin sentään musiikki, kun Vegasissa se tosiaan jäi kuulematta.  Suunnattiin tuon esityksen jälkeen takaisin sisälle Dubai Mallille ja lähdettiin kiertelemään.






Löydettiin kaikkea jännää, kuten dinosaurus, possunlihakauppa ja tuttuja. Kyllä, tuttuja. Tai "tuttuja". Millä todennäköidyysellä joku huutaa maailman isoimmassa ostoskeskuksessa "I KNOW YOU FROM TWITTER!" ja hyökkää kimppuun? Ilmeisesti kun meistä on kyse niin se on aika todennäköistä. Oltiin törmätty jo aikaisemmin metrossakin "tuttuihin". Tuossa vaiheessa oli sellainen fiilis että eikö missään saa enää olla rauhassa.

Siinä meidän päivä oli kokonaisuudessaan, illalla istuttiin sitten vain hotellilla, syötiin ja naurettiin. Siinäpä se.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Make my day :)