lauantai 18. huhtikuuta 2015

“Onks toi se torni? Toi on se torni.” eli Dubai day 1

Lupailin, että kun seuraavan kerran blogia päivitän niin teen sen Dubaista. Noh, eihän se koskaan onnistunut, yksinkertaisesti sen takia että olin joka ilta niin väsynyt ettei mistään kirjoittamisesta tullut mitään. Ja vaikka olisi tullutkin niin totesin että kuvien valitsemiseen ja muokkaamiseen meni luvattoman kauan aikaa. Päätin siis antaa olla.

Ainiin, ei se Arlandasta lähteminen niin helppoa ollutkaan. Tietenkin heti kun olin saanut tänne postattua, niin meille selvisi että lento on ainakin tunnin myöhässä. Alkoi tulla ikäviä muistoja mieleen siitä kuinka tunnista tulikin yllättäen 36 tuntia ja sen jälkeen melkein kaksi vuorokautta. Päästiin tällä kertaan kuitenkin matkaan, noin 20 minuuttia myöhässä. taidettiin kuitenkin perillä olla loppujen lopuksi se tunti myöhässä. 

Lento meni hyvin. Sain luettua hieman pääsykokeisiin ja god bless wifi toimi kerrankin joten tuli siinä muutama viestikin läheteltyä. Ja katottua puolikas leffa. Loppumatkan sitten nukuinkin ja heräsin kun laskeuduttiin. Ainiin, god bless myös niitä hyvin komeita ruotsalaisia jotka istu käytävän toisella puolella….mutta niin, asiaan.

Oltiin lievästi sanottuna ihan pihalla kun päästiin perille. Kello oli siinä vaiheessa jotain kolmen luokkaa aamuyöllä, joten ei mikään ihme jos ajatus ei kulkenut. Tuli silti huomattua, että jotain hyötyä tästä jalasta, ohitettiin passintarkastusjono ja saatiin kyytikin tosi nopeasti ja oltiinkin hotellilla sitten aika nopeesti. Siinä ei kauheasti sitten ihmetelty, käytiin suihkussa ja sitten mentiin nukkumaan hetkeks.


Hienosti molemmat ignoorattiin herätys ja nukuttiin yksi ekstra tunti. Ei vaan yksinkertaisesti päästy sängystä ylös kahdeksalta aamulla. Kun sitten vihdoin päästiin niin raahauduttiin aamupalalle ja sitten ahkerasti joskus kymmenen jälkeen lähdettiin kohti keskustaa. Otettiin ensimmäisenä kohteeksi maailman suurin ostoskeskus eli Dubai Mall. Siellä sitä ihmeteltävää sitten riittikin loputtomiin. Tuota paikkaa ei suotta kutsuta maailman isoimmaksi ostoskeskukseksi, sillä siellä oikeasti oli ihan kaikkea. Ja kyllä, siellä käveli ihan helposti sen 10 kilometriä huomaamattaan.





jostain syystä olin tosi unimpressed
Waitrosesta tuli meidän vakkarikauppa, ainakin tuolla Dubsulla. Ei kyllä ekoina päivinä mitään muuta ruokakauppaa edes löydetty. Tai olis meidän hotellin lähellä ollu joku hämärä marketti mutta ei sinne uskaltanu mennä.



Me löydetään aina Starbu joka paikasta. Tuntu ettei edes ikinä yritetä mennä mihinkään muualle. Kaikki tiet johtavat Starbuun. Ja tällä kertaa mun nimi onnistuttiin kirjottaa totaallisesti väärin. Era. Joo-o, just de.




Tuolta ostoskeskuksesta löytyi oikeasti vaikka mitä, kuten esimerkiksi luistinrata ja vesiputoukset sen jäätävän kokoisen akvaarion lisäksi.




Meillä meni suurin osa päivästä oikeasti ihmetellessä vaan. Päätettiin että halutaan löytää ja nähdä maailman korkein rakennus, Burj Khalifa. Sen löytäminen, jostain kumman syystä, osoittautui kuitenkin hieman vaikeammaksi operaatioksi. Oikeasti, kuinka vaikeaa voi olla löytää rakennus joka on 828 metriä korkea? Voin kertoa että yllättävän vaikea, kun ensimmäinen ongelma on löytää kauppakeskuksesta ulos. Onnistuttiin kuitenkin hetken seikkailun ja muutaman eksymisen jälkeen puolivahingossa löytämään ulos.


oon aina niin edustava, tiedän




Maisemat olivat "ihan kivat", samoin lämpötila. Ja uskokaa tai älkää, niin kyllä me se tornikin löydettiin.



Vaellettiin tuolla ulkona sitten jonkun aikaa kun ei oltu ihan kartalla että mihin olisi pitänyt mennä. Kaikki mitä nähtiin oli korkeita pilvenpiirtäjiä ja rakennustyömaita. Lopulta löydettiin takaisin sisälle ja kaupan kautta lähdettiin suhteellisen aikaisin takaisin hotellille. Laamailtiin siellä sitten loppuilta ennen ku mentiin nukkumaan, että jaksettaisiin taas seuraavana päivänä kävellä. Loppuun vielä sekalaisia kuvia meidän päivästä. Ja ainiin, ei ikinä löydetty metroasemaa mitä kovasti yritettiin löytää.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Make my day :)