perjantai 27. tammikuuta 2012

We Need to Talk About

"Minun olisi pitänyt valita kumppanikseni joku jäntevä älykkö, jonka vilkas aineenvaihdunta polttaa kahvihernekeitoksia vimmattua vauhtia. Teräväkyynärpäinen ja kapearanteinen mies, jolla on iso aamatimomena. Kasvissyöjä, joka ei katsokkaan lihaan päin. 

Ahdistynyt tyyppi, joka lukee Nietscheä, käyttää silmälaseja, vieroksuu omaa aikaansa ja halveksii autoja. Pöyräilevä ja patikoivat kaveri, joka on innoissaan harrastuksistaan. 
Syrjään vetäytyvä käsityöläinen, esimerkiksi keraamikko, joka rakastaa havumetsiä ja yrttitarhoja ja yrittää viettää yksinkertaista elämää, eli tehdä ahkerasti työtä ja ihailla kaikessa rauhassa auringonlaskuja kuistilla mutta sinkoaa silti jokseenkin ristiriitaisesti kaikki epäonnistuneet maljakkonsa tyhjään öljytynnyriin jääkylmän raivon vallassa.

Ruohon polttelija, joka vaipuu usein ajatuksiinsa ja jonka huumori on pidättyväistä, mutta pisteliäistä ja nauru kuivaa ja hillittyä. Kuvaan kuuluvat selkähieronnat. Kierrätys. Sitarmusiikki ja buddhalaisuuden ihailu, joka on jo taakse jäänyttä. Vitamiinit ja cribbage, vedensuodattimet ja ranskalaiset elokuvat. 

Minulle sopiva mielikuvitusmies on pasifisti, jolla on kolme kitaraa, mutta ei televisiota ja ikäviä muistoja joukkuepeleistä, koska häntä kiusattiin lapsena. Hänellä on pehmeä tumma poninhäntä, joka ulottuu pitkälle selkään. Hänen oliivinväriin vivahtava ihonsa on melkein luonnottoman kalpea. 

Hän on hellä rakastaja, joka kuiskailee sängyssä. Hänellä on kaulassa nahkanauha ja siinä kummallinen puusta veistetty talismaani, josta hän ei suostu kertomaan mitään ja jota hän ei ota pois edes kylvyssä. En saa lukea hänen päiväkirjojaan, joihin liimatut lehdistä leikatut pikku-uutiset osoittavat, miten sairaassa maailmassa me elämme. ("Kaamea löytö: poliisi löysi Tokion päärautatieaseman matkatavarasäiliöstä kuusi lokeroa, joissa oli ihmisruumiin osia, muun muassa käsi- ja jalkapari. Kaikkiaan poliisi tutki 2500 kolikolla toimivaa lokeroa. Yhdessä niistä oli mustaan jätesäkkiin pakatut pakarat.") Hän suhtautuu puoluepolitiikkaan kyynisesti ja populaarikulttuuriin aina pilkallisen torjuvasti. 

Mutta mikä on tärkeintä? Hän on ulkomaalainen, joka puhuu sujuvaa, mutta viehättävän vieraanvoittoista englantia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Make my day :)